Skip to main content

History

Het was 1788 toen kapitein Arthur Philip voet aan land zette in New South Wales, Australië. In zijn vloot nam hij zes koeien en een stier mee. Was het toeval of had hij toen al voorzien dat deze omgeving de ultieme omstandigheden biedt voor het houden van vee, met als resultaat vlees van hoogstaande kwaliteit.

Uiteindelijk werd Arthur Phillip geïnstalleerd als gouverneur van Nieuw-Zuid-Wales, dat de eerste Europese kolonie op het Australische continent was. Later is hij vooral bekend geworden als de oprichter van de nederzetting die we momenteel kennen als de stad Sydney.

Meats

Voor 1788 betrekken wij uitsluitend vee uit de regio New South Wales, gelegen aan de oostkust van Australië. Een gebied, dat ook bekend staat als de ‘Northern Rivers’. Het wordt geprezen om zijn ongerepte natuur en uitgestrekte groene vlaktes, waar de Black Angus runderen naar hartenlust kunnen grazen. De omgeving in combinatie met het klimaat biedt een surplus aan natuurlijke voedingsbronnen wat de kwaliteit van het vlees zeer ten goede komt.

Voor een periode van 26 maanden graast het vee op de uitgestrekte vlaktes, waarna ze worden ondergebracht in een zogenaamde feedlot. Met een nauwkeurig samengesteld dieet met als hoofdbestanddeel graan, aangevuld met natuurlijke bestanddelen als gras en maïs wordt het vee minimaal 120 dagen afgemest. Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak.

Op de door de EU goedgekeurde Australische boerderijen wordt de volgende voedingsmethode gehanteerd:

  • 1788: 120 dagen graanvoedering – Black Angus
  • 1788: Platinum 200 dagen graanvoedering – Black Angus

Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak. Het is te herkennen aan de mooi fijne vetlijntjes die door het vlees lopen, een perfecte sappigheid en een fijne textuur waardoor het vlees smelt op de tong.

Quality

1788’s integrale samenwerking in de gehele toeleveringsketen zorgt voor de mogelijkheid om te allen tijde dezelfde kwaliteit te leveren. Gedurende de transit van Australië naar Europa krijgt het vlees uit alle kwaliteitsgroepen voldoende tijd om, onder een strikt gecontroleerde temperatuur, te rijpen. Dit maakt het voor ons mogelijk om de malsheid te garanderen.

Van de heuvels van Nieuw-Zuid-Wales tot op uw bord; 1788 serveert haar loyale klanten precies wat verwacht wordt. Australian Grain Fed Beef wordt gekenmerkt door de constante topkwaliteit, waardoor het perfect past bij de normen die 1788 stelt. Want alleen het beste vlees is goed genoeg. Zowel NH Foods als Jan Zandbergen zijn BRC klasse A gecertificeerd. BRC klasse A geeft aan dat de organisatie aan de strengste kwaliteitseisen voldoet.

Certificaten en kwaliteitskeurmerken:

Onze selectie 1788: Hoge kwaliteit graangevoerd rund

1788 graangevoerd rund wordt wereldwijd geprezen voor de constante volmaakte malsheid en rijke smaak.

1788 Beef

Uitsluitend Black Angus runderen in combinatie met een buitengewoon voedingsprogramma van 200 dagen vertaalt zich in een prachtig stukje vlees.

1788 Platinum

Ongeëvenaard rundvlees met een fijne vetdooradering dat de smaakpaletten van echte vleesliefhebbers zal betoveren.

1788 Wagyu

Iedereen houdt van een goede burger. Een echte, van puur vlees. Stoer, smakelijk en sappig!

1788 Hamburgers

Leer meer over 1788

1788 Beef nieuws

Blijf op de hoogte van onze wereldwijde activiteiten. Volg ons op onze social media kanalen.

Populaire 1788 recepten

Ons doel is om u hoogwaardig vlees te laten proeven. Daarom publiceren we een reeks professionele recepten met de meest ideale en puurste manieren om 1788 rundvlees te bereiden.

Waar te koop 1788

Neem contact met ons op of ontdek waar onze rundvlees wordt verkocht.